понеділок, 5 вересня 2011 р.

А чи знали Ви?

Ніагара.....

Важко собі уявити, щоб водоспад такого масштабу колись  зникнув або припинив своє існування....Уявляєте,а таке практично відбулося...



У 1911 році Ніагарський водоспад замерз. В той час це було ознакою кінця світу, люди вже готувались до найгіршого, проте морози пройшли і у водоспаді знов зашуміла водичка))))



Чи Ви знали що.... Єдина в світі сидяча статуя Свободи знаходиться у Львові на даху Музею етнографії та художнього промислу Інституту народознавства НАН України.













Різдво, як і раніше, залишається для багатьох загадкою. Журнал Time виявив 10 фактів про це свято, які, як стверджує видання, практично невідомі широкій публіці.

1. " Всупереч розхожій думці, у Біблії не згадана точна дата народження Ісуса", - відзначає видання. Офіційним церковним святом Різдво Христове стало в IV столітті, і Римський тато Юлій I " по випадковому збігові" пристосував його до 25 грудня - дню язичеського свята за назвою Сатурналії (свято на честь Сатурна - бога землеробства й родючості).

2. В 1914 році у святвечір ворогуючі сторони на Західному фронті Першої світової війни припинили стрілянину й співали різдвяні гімни, а ранком німецькі й британські солдати навіть потисли один одному руки й обмінялися подарунками, пише журнал.

3. За даними журналістів, колоністи-пуритани в Північній Америці спочатку не дарували подарунки на Різдво: з 1659 по 1681 рік відкриті торжества в Бостоні карали штрафом, а 25 грудня 1789 року Конгрес США провів своє перше засідання.

4. Політ Санта-Клауса на санях по небу вперше описав відомий американський письменник Вашингтон Ірвінг в 1819 році.

5. Червононосого оленя Рудольфа придумали копірайтери в 1939 році, щоб заманювати покупців в універмаг Montgomery Ward. Настільки ж відомий персонаж різдвяної візуальної культури - сніговик Фрості, що курить трубку з кукурудзяного качана, - ще в 1890 році почав фігурувати в рекламі спиртного.

6. В 1965 році американські астронавти панічним тоном доклали на Землю про виявлення НЛО, пише журнал. "Після декількох хвилин напруженої тиші в Х'юстоні почули тихе звучання дзвіночків і звуки губної гармошки". Відіграли самі астронавти, пояснює видання.

- прим. Newsru.com) уважали, що ця рослина загоює рани й сприяє родючості.

8. Перші справжні різдвяні ялинки з'явилися в Страсбурзі в XVII столітті, пише Time. В Америку мода на ялинки прийшла з Англії, куди цю традицію завіз принц Альберт. Однак звичай наряджати вічнозелені дерева існував і в дохристиянські часи, пише журнал. Так, це робили германці, щоб скрасити темні, сумовиті дні зимового сонцестояння.

9. Перший вертеп з живими свійськими тварина влаштував святий Франциск Ассізський в 1224 році.

10. Португальці на Різдво закочують бенкет не тільки для живих, але й для мертвих. Фіни - ідуть у сауну, австралійці - на пляж, а в Іспанії проводиться найбільша у світі лотерея.
  (З інтернету.)
 ,


Відкривайте  щодня для себе щось нове!!!

Немає коментарів:

Дописати коментар