вівторок, 23 серпня 2011 р.

День незалежності!!!

     Останнім часом мені потрапляли під руки багато статтей про те, що близько четвертини українців не бачить Україну незалежною, а більше того бажає приєднання до якоїсь іншої держави...Чесно кажучи,така статистика лякає. Одні з них потрапляють під зомбування певних політичних сил, інші просто забувають про "щось вище"  в пошуках куска хліба.


    Щось змінилось за ці 20 років?Чи стало кращим життя?Мабуть важко судити...кожен скаже щось своє...Я скажу одне-ми справді маємо з чого тішитись, бо маємо незалежну державу, хоч і з купою проблем, недоліків, з якими боротись напевно роками, але... Це все в наших руках, в руках молодого, незаангажованого покоління.І це не пафосні фрази, адже якщо ми стаємо профі у свій спеціальності, якщо ми культурні, виховані, ми вже показуємоі представляємо себе, а також свою країну перед громадянами інших держав.
    Перебуваючи за кордоном починаєш порівнювати свою націю з іншими. Так, звісно, українцям багато чого бракує, нам є що повчитись- у поляків згуртованості, здатності помогати один одному, підтримувати, у євреїв- наполегливості, трішки "тактовної наглості", у китайців-працьовитості. А ще, як недавно я прочитала у книжці одного старенького 104-річного дідуся, заповіді "не бійся"- не бійтеся помилятися, але бійтеся байдужості до знань,апатії, не бійтеся осуду, а бійтеся ліні...Проте у нас є те, чого немає у інших, гарні та милі жінки, щирість українського серця, відкритість, гостинність і рідні та милі серцю простори, за якими так сумуєш, коли ти так далеко...
   Усе в наших руках!!!Тільки у згоді та мирі ми побудуємо процвітаючу державу!Хочу побажати всім бути незалежними від обставин в житті, від чужих думок, суджень, стереотипів та привітати з прекрасним святом незалежності нашої України!   Будьте щасливими "господарями" у своїй країні!!!)))))

2 коментарі:

  1. дуже гарно написано! повністю підтримую і розділяю твою думку! Зі Святом!

    ВідповістиВидалити
  2. Мені також сподобався пост, молодчинка!
    І я також підтримую твої слова, бо вважаю що український народ закорінив у собі звичку жалітися та перекидувати проблеми на іншу людину для її вирішення. Хоч позитивних якостей у нас багато. Справді, усе в наших руках..!

    ВідповістиВидалити